UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бразилія перервала рекордну серію Іспанії, завоювавши Кубок Конфедерацій на легендарній "Маракані"

Господарі великого міжнародного турніру під егідою ФІФА виявилися сильнішими за чинних чемпіонів світу та Європи.

Збірна Бразилії здобула втретє поспіль Кубок Конфедерацій, розгромивши у фіналі Іспанію 3:0. Таким чином, бразильці перервали безпрограшну серію іспанців, яка тривала 29 матчів.

П'ятикратні чемпіони світу бразильці продовжують бити рекорди і тішити своїх шанувальників яскравими виступами на КК: вже втретє поспіль (загалом, вже вчетверте) ця команда стала володарем трофею. При цьому бразильці виграють вже 12-й матч поспіль на цьому турнірі. Востаннє зустріч не завершувалася перемогою Бразилії у 2005-му, коли "пентакампеони" зіграли внічию з Японією (2:2).

При всіх вдалих результатах на Кубку Конфедерацій нинішня перемога стоїть осторонь - так, у 2005-му був розгром принципових суперників аргентинців у фіналі 4:1, однак зараз протистояння бразильців та іспанців стоїть осторонь від усіх інших можливих дуелей. Молода, безсумнівно талановита і сформована під домашній чемпіонат світу команда у Бразилії проти найуспішнішої збірної останніх років. Та ще й колективу, який для багатьох є своєрідною іконою і зразком красивої і правильної гри.

Проте слово красивий напевно більше застосовне до чудових бразильців. Особливо на цьому турнірі, де "пентакампеонам" вдавалися результативні матчі з великою кількістю дійсно класних голів. Найкращий тренер 2012 року Вісенте дель Боске проти одного з найуспішніших наставників в історії Бразилії Феліпе Сколарі - ця дуель також була цікава. В цілому, фінал Кубка Конфедерацій розглядався багатьма фахівцями як репетиція майбутнього фіналу чемпіонату світу.

Одним з головних питань, яке стояло на порядку денному напередодні фіналу, були можливі вуличні протести, що супроводжували ігри турніру з самого старту. Однак, якщо залишити політику і зосередитись виключно на спортивній складовій, то вирішальне протистояння КК дійсно затьмарило всі попередні нестикування і скандали.

Початок матчу показав, що швидше за все в цей день на футбольному полі виступатиме команда в жовтих футболках - кращий бомбардир бразильців на турнірі Фред відгукнувся на передачу Халка і вразив ціль, причому робив це вже, лежачи на газоні. Такі голи безсумнівно надихають, і бразильці продовжували йти вперед протягом усього поєдинку.

В кінцівці першого тайму своє слово сказав Неймар, коли в блискучому стилі пробив з-за меж штрафного - точно в ціль. А трохи пізніше Фред оформив дубль - знову гольовий пас на свій рахунок записав Халк. До речі, нападник "Флуміненсе" наздогнав Фернандо Торреса за забитими м'ячами на турнірі, однак не варто забувати, що іспанець свої голи в основному забивав напівлюбитялем з Таїті - головному непорозумінню КК.

Іспанія могла забити - скоротити розрив у рахунку, або оформити гол престижу, або просто переламати хід поєдинку. Але нічого у них не виходило - навіть Серхіо Рамос примудрився пробити повз ворота з 11-метрової позначки.

Фінальний свитсток зафіксував не тільки перемогу бразильців, але і цілком можливо поклав початок переможному відродженню бразильської команди.

Бразилія - Іспанія 3:0 (2:0)

Голи: Фред, 2, Неймар, 44, Фред, 47

Бразилія: Жуліо Сезар, Дані Алвеш, Тьягу Сілва, Давид Луїс, Марсело, Луїс Густаво, Пауліньо (Ернанес, 88), Оскар, Халк (Жадсон, 72), Фред (Жо, 80), Неймар

Іспанія: Касільяс, Арбелоа (Аспілікуета, 46), Піке, Рамос, Альба, Бускетс, Хаві, Іньєста, Педро, Мата (Навас, 52), Торрес (Вілья, 59)

Попередження: Арбелоа, 15. Серхіо Рамос, 28.

Вилучення: Піке, 68 (фол "останньої надії").

Відзначимо, що в матчі за 3-тє місце італійці обіграли Уругвай: на відміну від півфіналу, де Італія вже за традицією програла Іспанії, цього разу "скуадрі" пощастило в серії післяматчевих пенальті. Основний час завершився 2:2, а у "футбольній лотереї" блискуче зіграв Джанлуїджі Буффон, який відбив три (!) удари від суперників. !zn

Читайте також:

Фіналісти Євро-2012 почали Кубок Конфедерацій з перемог

Аргентинець Тевес замість французьких "Монако" і ПСЖ обрав італійський "Ювентус"

Колумбійська зірка Фалькао став гравцем "Монако" за 60 мільйонів євро

"Шахтар" знайшов заміну Мхітаряну та Фернандінью: за 15 мільйонів куплений молодий талант Фред