UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Арсенал" офіційно представив Чеха

Знаменитий чеський голкіпер змінив один лондонський клуб на інший.

Сьогодні, 29 червня, "Арсенал" офіційно оголосив про купівлю Петра Чеха у "Челсі". Повідомляється, що 33-річний голкіпер підписав з "канонірами" довгостроковий контракт. Орієнтовна сума трансферу склала 11 мільйонів фунтів.

Головний тренер "Арсеналу" Арсен Венгер заявив, що завжди захоплювався грою Чеха: "Впродовж багатьох сезонів він доводив, що є одним з видатних воротарів світу. Він додасть сили нашій команді".

"Я не хотів миритися з роллю запасного в "Челсі". У мене все ще є висока мотивація, я прагну нових перемог. Коли Арсен Венгер розповів мені про свої амбіції в "Арсеналі" і про те, якою він бачить мою роль в клубі, рішення було очевидним", - сказав Чех. Також голкіпер написав прощального листа фанатам "Челсі", зазначивши, що знаходиться на тому етапі кар'єри, коли потребує ігрової практики.

Чеський голкіпер, який після травми голови з 2007 року грає в захисному шоломі, виступав за "Челсі" протягом одинадцяти років. За цей час він провів за клуб більше 400 матчів, чотири рази виграв чемпіонат і Кубок Англії, по разу перемагав у Лізі чемпіонів і Лізі Європи.

Читайте також: Знаменитий бразилець Роналдіньо попрощався з Мексикою

Додамо, що "Арсенал" також націлився на півзахисника "Ювентуса" Артуро Відаля. "Каноніри" пропонують туринцям 30 мільйонів євро. За інформацією зарубіжних ЗМІ, італійці готові відпустити гравця.