UA / RU
Підтримати ZN.ua

7 листопада росіяни відправлять згаслий олімпійський факел у космос

Естафета олімпійського вогню зусиллями збройних сил РФ тимчасово переміститься на всесвітні простори. Щоправда у космос факел відправлять у згаслому вигляді.

Естафета олімпійського вогню Сочі-2014, яка вже кілька тижнів триває на території Росії, продовжує приносити в інформаційний простір цікаві новини.

Так, повідомляється, що 7 листопада олімпійський факел буде запущено в космос на борту "Союз ТМА-11М". Втім, перед виходом у відкритий космос, в цілях безпеки, вогонь згасять.

Олімпійський вогонь будуть ретельно захищати військові: авіаційні сили, засоби пошуку та порятунку Центрального військового округу РФ. Проводжати у космос факел з олімпійським вогнем будуть близько 200 військовослужбовців, 14 вертольотів Мі-8 зі спецобладнанням на борту, чотири літаки Ан-12 і Ан-26, а також 15 одиниць автотехніки, включаючи чотири пошуково-евакуаційні машини підвищеної прохідності.

"Наразі вже сформовано оперативні розрахунки і групу у складі вертольотів з рятувальниками та лікарями на борту. Вони перебазувалися з Челябінської і Свердловської областей з пунктів постійної дислокації і розташуються уздовж траєкторії польоту космічного корабля на Байконурі, в Аркалику, Джезказгані, Караганді, Гірничо-Алтайську і Кизилі", - повідомляє прес-служба ЦВО РФ.

Право на винесення факела у відкритий космічний простір надано російським космонавтам Олегу Котову і Сергію Рязанському. Назад на Землю символ Олімпіади 11 листопада буде доставлено космонавтом Федором Юрчихіним, який в даний момент знаходиться на борту МКС. В цілях безпеки у відкритий космос факел буде винесено у згаслому вигляді.

У Костромі під час чергового етапу естафети факел вибухнув прямо в руках 13-річної дівчинки. Незважаючи на неприємний епізод і його наслідки, учасниця пробігла свою дистанцію і передала вогонь далі. Потерпіла отримала опік руки, згодом їй довелося звернутися по медичну допомогу. Втім, лікарі запевнили, що незабаром рана на руці дівчинки - неглибока і незабаром вона заживе.

Раніше, нагадаємо, проблеми з олімпійським вогнем виникли у Москві, де він згасав у невідповідні моменти, в тому числі на вході до Кремля. Всього в російській столиці факел згасав як мінімум чотири рази, про що повідомляли ЗМІ та очевидці.

Відзначимо, що 7 лютого факел з олімпійським вогнем прибуде до Сочі, де відбудеться церемонія відкриття зимової Олімпіади-2014. !zn

Читайте також:

Гостям Олімпіади в Сочі радять залишити вдома смартфони і ноутбуки - ФСБ готує тотальне стеження

В олімпійському Сочі запаслися 30 тисячами кубометрів снігу

Повєткін понесе вогонь Паралімпіади-2014