UA / RU
Підтримати ZN.ua

Залізничники вийдуть на мітинг проти «прихованої приватизації "Укрзалізниці"»

Основними вимогами залізничників і активістів є припинення прихованої приватизації «Укрзалізниці», повернення доступних нічних поїздів, забезпечення належних умов праці для робітників. Очікується участь до 1,5 тис. людей.

У понеділок працівники залізниці почнуть пікетування міністерства інфраструктури на знак протесту проти «злочинної реструктуризації "Укрзалізниці"». Як повідомили організатори акції, працівники залізниці та представники громадських організацій розпочнуть пікетування міністерства о 10:00.

Основними вимогами залізничників і активістів є припинення прихованої приватизації «Укрзалізниці», повернення доступних нічних поїздів, забезпечення належних умов праці для робітників.

Учасники акції будуть домагатися зустрічі ініціативної групи з прем'єр-міністром і міністром інфраструктури для прийняття рішення про заборону реструктуризації, а також створення постійно діючої комісії для вирішення озвучених проблем.

В акції візьмуть участь працівники всіх шести залізниць з Києва, Харкова, Одеси, Львова, Донецька, Кременчука, Сімферополя. Всього очікується участь до 1500 осіб.

Водночас залізничники з Харкова заявляють про тиск і погрози з боку керівництва Південної залізниці. Чиновники цікавляться номером автобуса та поіменним списком працівників, які планують взяти участь в акції.

"У разі створення перешкод на шляху до Києва учасники пікетування будуть змушені перекрити автомобільний або залізничний рух, а протестувальники з інших міст не підуть ні на які переговори, поки колеги з Харкова не приєднаються до акції", - заявив Олександр Абросимов, голова Вільної профспілки Харківської вагонної дільниці № 1. !zn

Читайте також:

Комітет Ради рекомендує прийняти законопроекти про реформування ж/д транспорту


Козак пообіцяв, що «Укрзалізницю» приватизовувати не будуть

«Укрзалізниця» повернула всього шість поїздів, з яких тільки один - нічний

У боротьбі за рентабельність поїздів Hyundai, Кабмін скасував для них ПДВ на квитки, але вони все ще вдвічі дорожче звичайних швидкісних

«Укрзалізниця» до жовтня повністю перейде на електронні квитки