UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Тихому океані зіткнулися два американські кораблі

Корабель військово-морських сил США Essex мав підійти до танкера Yukon для дозаправки, але несподівано врізався в танкер. Відбулися неполадки з рульовим управлінням танкера, на борту якого знаходилися 982 члени екіпажу. Постраждалих немає.

У Тихому океані у 196 км від узбережжя Південної Каліфорнії універсальний десантний корабель військово-морських сил США Essex (LHD-2) в середу зіткнувся з танкером Yukon. Як повідомляє прес-служба ВМС, причину зіткнення в акваторії Тихого океану встановить слідство. Постраждалих немає.

Essex мав підійти до танкера для дозаправки, але несподівано врізався у танкер. У результаті обидва судна отримали значні пошкодження, проте витоку палива вдалося уникнути.

Десантний корабель Essex, який 12 років базувався в японському місті Сасебо, тримав курс на американський порт Сан-Дієго на плановий ремонт. Представник командування Чарлі Браун повідомив, що, імовірно, відбулися неполадки з рульовим управлінням танкера, на борту якого знаходилися 982 члени екіпажу.

Незважаючи на пошкодження, Essex і Yukon були в стані продовжити шлях в бік Сан-Дієго. У результаті танкер з екіпажем у складі 82 осіб благополучно прибув на військово-морську базу в Сан-Дієго напередодні вдень, повідомляє газета The Washington Post. Прибуття десантного корабля очікується сьогодні.

Yukon, спущений на воду у 1993 році, раніше був помічений, принаймні, у двох зіткненнях, у тому числі 27 лютого 2000 року, коли він зіткнувся з цивільним вантажним судном на шляху в ОАЕ. Тоді він, як і напередодні, отримав незначні ушкодження.

Менш ніж через п'ять місяців танкер зіткнувся з американським військовим кораблем в Денвері під час заправки біля узбережжя Гаваїв. Обом кораблям було завдано серйозної шкоди. !zn

Читайте також:

У Перську затоку увійшла ударна група ВМС США

США продовжують стягувати бойові кораблі до берегів Ірану

США направили додаткові військові кораблі до Лівії