UA / RU
Підтримати ZN.ua

Найдорожчим для туристів містом названо столицю Анголи

Титулом найдорожчого міста світу для іноземців "нагороджено" столицю Анголи, Луанди. Такі дані оприлюднила дослідницька компанія Mercer Human Resource Consulting. Утім, таке розташування сил у верхньому ТОР рейтингу було й минулого року.

Срібним призером рейтингу стало японське Токіо, на третьому місці знаходиться столиця Чаду Нджамена. Четверту позицію, як і минулого року, отримала столиця Росії - Москва. Нарешті, завершує "дорогу" п'ятірку швейцарська Женева.

Не може "похвалитися дорожнечею" жодне з міст США. Найдорожче місто Сполучених Штатів Нью-Йорк в загальному списку посідає лише 32-е місце. Британська столиця зберегла за собою 18-е місце, чого не можна сказати про Париж, який опустився на 10 позицій - з 17-го на 27-е місце.

Аналітики Mercer дійшли висновку, що найдешевшим містом для іноземців є пакистанське Карачі.

Показово, що в ході складання ТОРу експерти Mercer враховували ціни більше двохсот різних товарів і послуг, серед яких оренда житла, витрати на харчування та вартість пального, в 214 містах світу, при цьому точкою відліку для дослідження стали витрати, з якими стикаються туристи в Нью -Йорку.