UA / RU
Підтримати ZN.ua

Матері Оксани Макар погрожували, міліція взяла її під охорону

Катеринчук розповів, що впливові родичі і друзі підозрюваних у злочині Максима Присяжнюка, Євгенія Краснощока і Артема Погосяна продовжують чинити тиск на бік потерпілої.

Міліція взяла мати Оксани Макар Тетяну Суровицьку під охорону після надходження погроз на її адресу.

Про це повідомив депутат від НУ-НС Микола Катеринчук, який надає юридичну допомогу Суровицькій.

Він припустив, що приміщення суду в Миколаєві саме зараз ремонтують, щоб провести суд у її справі, запланований на кінець травня.

Катеринчук розповів, що впливові родичі та друзі підозрюваних у злочині Максима Присяжнюка, Єгена Краснощока та Артема Погосяна продовжують тиснути на сторону потерпілої.

"До нашого представника зверталися певні особи, які хотіли домовитися про перебіг суду в інтересах підозрюваних. Погрожували й Тетяні (Суровицькій). МВС відреагувало, тож зараз вона під охороною", – зазначив Катеринчук.

Фанати вбивць Оксани Макар зібрали 100 тис. гривень на їх підтримку і обіцяють «мстити бидлу, що збунтувалося»

Нагадаємо, Оксана Макар померла 29 березня в Донецькому опіковому центрі, де вона перебувала з 16 березня і перенесла кілька операцій, зокрема з ампутації руки. Однак отримані травми виявилися несумісними з життям.

Макар знайшли 10 березня у Миколаєві біля будмайданчика у важкому стані - тіло дівчини було обвуглене, але вона могла спілкуватися міліціонерами та лікарями, що приїхали за викликом.

Як з'ясувалося пізніше, Оксану Макар згвалтували і намагалися спалити живцем троє молодих людей.

Тоді ж було порушено кримінальну справу за фактом замаху на вбивство. Після затримання 11 березня трьох підозрюваних, двоє з них були звільнені правоохоронними органами під підписку про невиїзд. Це викликало протести в Миколаєві і великий суспільний резонанс по всій країні, після чого правоохоронці знову затримали підозрюваних.

Після смерті Оксани Макар справу проти причетних до скоєння злочину Максима Присяжнюка, Артема Погосяна і Євгенія Краснощока було перекваліфіковано зі статті «замах на вбивство» на статтю «умисне вбивство». Підозрюваним загрожує позбавлення волі від 15 років до довічного ув'язнення. ! Zn

Читайте також:

Адвокати побоюються, що суд у справі Оксани Макар буде закритим


Гвалтівників Оксани Макар хотіли розстріляти прямо в суді


У МОЗ спростували, що Оксана Макар померла через несправний апарату штучного дихання


Медики боролися за життя Оксани Макар 40 хвилин після зупинки серця