UA / RU
Підтримати ZN.ua

До скандалу з News of the World виявилася причетною українська діаспора

Двоє журналістів українського походження причетні до скандалу навколо закритого минулого тижня британського таблоїду News of the World.

Імовірно вони отримували информацію незаконним шляхом за допомогою прослухування телефонів і зламу електронних пошт знаменитостей і політиків.

Колишній старший редактор видання Алекс Марунчак і журналіст Грег Місків - представники української діаспори у Британії, пише
KyivPost.

А.Марунчак платив приватному детективу, щоб перехопити листи, надіслані з комп'ютера офіцера британської розвідки.

Сам А.Марунчак звинувачення заперечує.

Г.Місків також замішаний у кримінальних справах, згідно з відомостями британських ЗМІ. У 2005 році він підписав контракт про надання послуг з «інформування» на 105 тисяч фунтів стерлінгів з приватним детективом Гленом Мюлькером.

Пізніше детектива заарештували за прослухування телефонів принців Вільяма і Гаррі, але журналісту вдалося уникнути юридичних переслідувань.

Основним завданням українських колег у газеті був збір новин. Коли А.Марунчак і Г.Місків не хотіли, щоб колеги знали, над якими статтями вони працюють, вони розмовляли українською.

Окрім журналістики, А.Марунчак і Г.Місків також вели спільний бізнес з імпорту української горілки до Британії.

Нагадаємо, медійна корпорація News International, що належить Руперту Мердоку, прийняла рішення припинити випуск таблоїду, що проіснував майже 170 років, у зв'язку зі скандалом про незаконне прослуховування телефонів жертв злочинів, політиків, відомих людей.

Прем'єр-міністр Девід Кемерон назвав відставку 43-річної Р.Брукс правильним рішенням.