UA / RU
Підтримати ZN.ua

Журналістам заборонили знімати гаджетами Олімпіаду у Сочі

В оргкомітеті Сочі-2014 продовжують вживати безпрецедентних заходів безпеки.

Використання журналістами мобільних телефонів для зйомок спортсменів або глядачів під час зимової Олімпіади в Сочі буде вважатися серйозним порушенням і призведе до втрати їхньої акредитації.

Про це повідомляє портал "Рідус" з посиланням на заяву голови редакції Агентства спортивних новин Василя Конова, зроблену ним під час Всеросійського навчального форуму-семінару спортивних журналістів у Сочі.

Заборона стосується всіх без вийнятку мобільних пристроїв і гаджетів, у тому числі кишенькових "мильниць". За словами Василя Конова, організатори не зможуть, звичайно, вплинути на звичайних глядачів, але їм заборонять проносити дзеркальні фотоапарати і напівпрофесійні відеокамери.

ТАКОЖ: Гостям Олімпіади у Сочі радять залишити вдома смартфони і ноутбуки - ФСБ готує тотальне стеження

Якщо когось із журналістів підловлять при спробі зйомки на мобільний пристрій, його тут же буде позбавлено акредитації. Зйомку журналістам дозволено тільки професійною апаратурою і лише тим, хто має спеціальні бейджі "фото" або "відео".

Напередодні у рамках форуму пройшли майстер-класи двох відомих російських фотографів - Олександра Вільфа і Сергія Ківріна, присвячені специфіці організації фоторепортажу на Олімпійських та Паралімпійських іграх. Майстри розповіли учасникам про особливості зйомки зимових видів спорту, в тому числі швидкісних - бобслею, скелетону, санного і гірськолижного спорту.

Нагадаємо, що зимові Олімпійські ігри відбудуться з 7 по 23 лютого у російському Сочі. !zn

Читайте також:

В олімпійському Сочі запаслися 30 тисячами кубометрів снігу

Токіо вже готується до Олімпіади-2020: для гостей розробляють спеціальні окуляри-гіди