UA / RU
Підтримати ZN.ua

Триразовий олімпійський чемпіон, що травмувався на тренуванні, виступить у Сочі

Літаючий лижник Томас Моргенштерн, який кілька тижнів тому впав під час тренувального польоту, відновився після травм і готовий йти до чергових олімпійських нагород.

Австрійський стрибун із трампліна Томас Моргенштерн відновився після травм, отриманих після невдалого приземлення на початку січня під час тренувальних стрибків і включений до складу збірної Австрії на Олімпіаду в Сочі.

Триразовий олімпійський чемпіон отримав шанс виступити на третій у кар'єрі Олімпіаді - раніше спортсмен брав участь у Туріні-2006 та Ванкувері-2010. Остаточне рішення з приводу участі австрійця в Іграх буде прийнято безпосередньо в Сочі - лікарі збірної Австрії будуть враховувати основні параметри фізичного стану спортсмена.

Нагадаємо, 10 січня Моргенштерн впав під час тренування, втративши рівновагу в повітрі. Приземлився досвідчений і титулований австрієць на спину, після чого скотився вниз по горі. 27-річного літаючого стрибуна без свідомості доставили в лікарню. Після обстеження з'ясувалося, що у Моргенштерна серйозна травма голови та забій легенів. Трохи пізніше лікарі зазначили, що серйозних ушкоджень голови у спортсмена не виявилося, тому його відновлення може пройти досить швидко.

Нагадаємо, що українські літаючі лижники не зуміли потрапити на Олімпіаду у Сочі. Україна буде представлена на Іграх у 9 видах програми з 15. Змагання розпочнуться 6 лютого, а наступного дня відбудеться урочисте відкриття Олімпійських іграх. !zn

Читайте також:

Олімпійська збірна України поповнилася трьома спортсменами

Сергій Бубка закликав протиборчі сторони до дотримання олімпійського перемир'я

Скрипалька Ваннеса Мей представить Таїланд на Олімпіаді як гірськолижниця