UA / RU
Підтримати ZN.ua

МОК зобов'язав американську хокеїстку прибрати з шолома цитату з конституції США

У Міжнародному олімпійському комітеті зробили зауваження одній з учасниць Ігор у Сочі, яка буде представляти США в жіночому хокейному турнірі.

Голкіперу жіночої збірної США з хокею Джесіці Веттер заборонили використовувати на майбутніх зимових Олімпійських іграх у Сочі шолом, на якому одним з елементів традиційного для амуніції хокейних воротарів оформлення вона використала цитату з американської конституції.

Правила Міжнародного олімпійського комітету забороняють використовувати під час змагань будь-які написи і зображення пропагандистського або комерційного характеру. Фраза "We the People" ("Ми, народ Сполучених Штатів"), на думку МОК, порушує ці правила, адже вона вихваляє державу, яку спортсменка представляє.

Примітно, що це вже не перший випадок з масками хокейних воротарів: напередодні Олімпіади у Ванкувері у 2010 році МОК заборонив американським кіперам Райану Міллеру і Джонатану Квіку використовувати фрази Miller Time (обігрування прізвища хокеїста та слогану легендарного американського пива - прим. авт.) і Support our troops (Підтримай наші війська - англ.).

Зазначимо, що збірна США є чинним чемпіоном світу - у 2013 році "зоряно-смугасті" повернули відібраний за рік до цього канадками титул.

Нинішній жіночий хокейний турнір буде проходити з 8 по 20 лютого. Учасниками змагань крім американок стануть збірні Канади, Фінляндії, Швейцарії, Швеції, Росії, Німеччини і Японії.

Американки поряд із канадками вважаються головними фаворитами цих змагань - у Ванкувері саме ці команди розіграли олімпійське золото, коли Канада здолала США 2:0. Передбачається, що конкуренцію заокеанським збірним можуть скласти фінки і швейцарки. !zn

Читайте також:

Український хокеїст зірвав овації в 26 тисяч плюшевих ведмедиків в матчі канадської ліги

"Донбас" знову програв Континентальний Кубок у матчі з французьким "Руаном" (ВІДЕО)

Український хокеїст у топ-40 рейтингу найкращих європейських юніорів