UA / RU
Підтримати ZN.ua

Звільнення Авакова розглядатимуть, якщо його роботу вважатимуть незадовільною дві третини фракції — СН

"Ніхто не тримається за крісла, навіть якщо імунітет".

Питання про відставку очільника МВС Арсена Авакова буде розглянуто тоді, коли його роботою будуть незадоволені більшість народних депутатів. Про це після засідання партії "Слуга народу" зазначила заступниця голови Євгенія Кравчук з посиланням на президента Володимира Зеленського, повідомляє "РБК Україна".

"Президент сказав, що якщо будуть конкретні кандидатури на міністра внутрішніх справ або у фракції будуть незадоволені Аваковим більше, ніж окремі депутати, то питання про його відставку може розглядатися", - пояснила Кравчук.

За її словами, Зеленський попросив про певну політичну відповідальність.

"Він розуміє, що є певні проблеми з деякими міністрами. І це підтримав прем'єр-міністр, що ніхто не тримається за крісла, навіть якщо імунітет. Якщо дві третини фракції будуть вважати роботу будь-якого міністра незадовільною, то ми будемо ініціювати внутрішню інтерпеляцію внутрішньофракційну. Ставити питання про звільнення такого міністра ", - заявила Кравчук.

Читайте також: "Зарубайте на носі: президент і міністр не керують слідством" — Аваков не відповів журналістам по справі Шеремета

Нагадаємо, 5 червня проект постанови про відставку Авакова зареєстрували в парламенті. Однак парламентський комітет з питань правоохоронної діяльності, станом на 10 червня, документ ще не отримав. Ініціаторами проекту постанови стали депутати з фракції "Голос" і "Слуга народу".

Збору підписів за відставку міністра передувала ситуація зі зґвалтуванням поліцейськими з Кагарлика жінки. Зокрема, у зґвалтуванні і тортурах підозрюють начальника сектору кримінальної поліції та оперуповноваженого поліції.

Ще одним приводом для цього стала перестрілка в Броварах, у якій взяли участь близько 100 осіб. При чому озброєні люди приїхали з Вінниці та Києва.

За словами президента Володимира Зеленського, Аваков повинен сам нести відповідальність за подібні випадки. Однак, піти у відставку глава держави міністру не пропонував. Більш того, на прес-конференції з нагоди року свого президентства, Зеленський заявив про те, що Аваков "потужний міністр".

При цьому прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про те, що зараз головне боротися з кризами, а Аваков це нібито добре вміє.