UA / RU
Підтримати ZN.ua

Звільнення міністрів відклали ще на тиждень: Зеленський і «Слуга народу» не дійшли згоди

Джерела зазначають, що спроба прибрати когось із посадовців піднімає питання щодо інших.

Увечері 22 квітня у Верховній Раді відбулося засідання керівництва фракції «Слуга народу» разом із головами комітетів від цієї політсили, у якому взяв участь президент України Володимир Зеленський. На зустрічі розглядалися зміна очільників низки міністерств. У підсумку вирішення кадрових питань в уряді перенесли ще на тиждень.

На засіданні фракції був присутній також прем'єр-міністр Денис Шмигаль, повідомили джерела ZN.UA у фракції «Слуга народу».

Читайте також: Зеленський звільнив низку своїх радників, в тому числі Шефіра

Ідеться про вже відомий список кандидатів на вихід із Кабміну. Натомість Шмигаль, найімовірніше, залишиться на посаді.

Серед тих, хто може покинути уряд:

«Дуже складна конструкція. Спроба прибрати когось піднімає питання щодо інших. Поки що не складається. Тому всі рішення відклали ще на тиждень», ‒ поділилося джерело ZN.UA у фракції.

Читайте також: Новим очільником пресцентру ОК "Південь" став Дмитро Плетенчук

Раніше джерела ZN.UA повідомляли, що Зеленський разом із найближчим оточенням, збираючи ланцюг кадрових рішень, узгодили заміну генпрокурора України Андрія Костіна. Найбільш ймовірним його наступником є очільник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Також Зеленський звільнив двох заступників голови Офісу президента Андрія Єрмака: Андрія Смирнова та Олексія Дніпрова. За даними ZN.UA, Зеленський до 20 травня ‒ дати, коли спливає п'ятирічний термін його каденції ‒ прагне позбутися усіх людей, до кого він не має абсолютної довіри.