UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗМІ: Прем’єр Грузії Кобахідзе візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Конференція пройде у німецький столиці 11 та 12 червня.

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе разом зі світовими лідерами візьме участь у конференції з відновлення України (URC2024), яка відбудеться в Берліні 11-12 червня. Інформацію про це поширює адміністрація уряду. Про це повідомляє Грузія Online.

В уряді зазначають, що основна мета заходу - мобілізація міжнародної підтримки для відновлення, реконструкції, реформ і модернізації України.

"URC2024 буде сфокусована на чотирьох тематичних напрямках: мобілізація приватного сектору для відновлення та економічного зростання; соціальне відновлення та людський капітал для майбутнього України; відновлення муніципалітетів та регіонів; вступ до ЄС та пов'язані з цим реформи.

У рамках конференції також обговорюватимуть макроекономічну стабільність, стійкість і безпеку, інфраструктуру, житло, енергетику, захист довкілля, охорону здоров'я, освіту тощо.

Читайте також: Грузія перегляне відносини зі США – Кобахідзе

У політичному заході високого рівня, який уперше приймає країна-член Євросоюзу, візьмуть участь глави держав і урядів, міністри, представники міжнародних організацій і фінансових інститутів, бізнесу та організацій громадянського суспільства", – йдеться у заяві.

Раніше премʼєр-міністр Грузії Іраклі Кобахідзе заявляв, що "олігархічні сили" та "глобальна партія війни" прагнуть нібито "українізації Грузії". Він вважає, що Євросоюзу та США необхідна "деолігархізація".