UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗМІ: Для рейтингу Зеленського було створено "рятувальні трійки"

Разумков в їх роботі ніяк не фігурує. 

Для рейтингу президента Володимира Зеленського було створено "рятувальні трійки". Їх завдання - показати, що він виконує свої передвиборчі обіцянки, повідомляє "Українська правда" з посиланням на власні джерела. 

" «Трійки» — це близько 20 профільних груп, у кожну з яких входять відповідний голова комітету Ради, член Кабміну і заступник глави ОПУ. Їхнє завдання — скласти план і написати закони під програму президента", — пише видання.

Зустрічі таких "трійок" проходять або очно, або онлайн. До них інколи також може підключитися прем'єр-міністр Денис Шмигаль. 

Існує економічна, податкова, фінансова "трійки", а також інші. Їх стільки ж, скільки й комітетів у ВР. Там вирішують, які закони потрібно підготувати, аби виконати обіцянки президента. 

Роботу цих "трійок" модерує віцеспікер і представник президента у ВР Руслан Стефанчук. Він також контролює написання законів та стежить за їх прийняттям в Раді. 

"Спікер ВР Дмитро Разумков ніяк не задіяний у роботі «трійок»", - пише видання.

Читайте також: Зеленський задумався над зміною спікера Верховної Ради - ЗМІ

Згідно з опитуваннями Центру Разумкова, проведених протягом 29 січня - 3 лютого, Дмитро Разумков міг би стати сильним кандидатом на пост президента України. Так, якби до другого туру президентських виборів він пройшов би з Юрієм Бойком або Петром Порошенком, то зміг би набрати більшість голосів. Однак, у разі електорального суперництва з Володимиром Зеленським, Разумков би поступився першому за кількістю голосів.

Якщо говорити про рівень довіри до політиків, то найбільше, згідно з тими ж опитуваннями Центру Разумкова, українці довіряють Разумкову (32% опитаних українців довіряють і не довіряють ˗ 53%), Зеленський - на другому місці (26,% опитаних українців і не довіряють ˗ 65, 5%).

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що навколо Разумкова об'єдналися народні обранці різних фракцій, але офіційно заявляти про себе, як про групу, ці народні депутати поки не планують.