UA / RU
Підтримати ZN.ua

Жителі Черкас розповіли, чим на їхню думку, в першу чергу має зайнятися місцева влада після виборів

Найбільшою проблемою містяни вважають державні медзаклади.

На думку жителів Черкас, після виборів 25 жовтня пріоритетними для місцевої влади мають стати питання державних медзакладів (переконані 47% містян), боротьба з корупцією (29%) та проблеми житлово-комунальної сфери. Про це йдеться у результатах опитування Міжнародного республіканського інституту (IRI), проведеного компанією Info Sapiens.

Ще 25% опитаних, відповідаючи на це питання, вказали на сферу освіти, а 24% - на сферу доріг. Також 18% містян переконані, що пріоритетною має стати проблема соціальної допомоги. По 17% опитаних вказали на громадську безпеку та громадський транспорт, а 15% - на екологію.

Протягом останніх двох років 76% опитаних зверталися до сімейного лікаря. При цьому задоволеними залишилися отриманими послугами 67% містян, а незадоволеними - 12%. 

Також у вказаний період 55% зверталися до комунальних підприємств. Із них задоволеними залишилися 17% містян, а протилежне враження отримали 38% респондентів.

До органів соціального захисту зверталися 37% жителів Черкас. Задоволеними отриманими послугами залишилися 53% опитаних, незадоволеними - 18%.

Ще 30% черкащан протягом останніх двох років зверталися до місцевої поліції. З них 32% зазначили, що залишилися задоволеними, а 44% розповіли про протилежне враження.

До міської ради у вказаний період зверталися 17% опитаних. Задоволеними лишилися 38% містян, незадоволеними - 27%.

Також 15% жителів міста зверталися до місцевого суду. З них задоволеними залишилися 29% респондентів, незадоволеними - 46%.

Ще 15% у вказаний період зверталися до мерії. У цьому випадку 37% опитаних зазначили, що лишилися задоволеними, а протилежне враження отримали 35%.

В цілому роботу місцевої поліції цілковито схвалюють 9% жителів Черкас. Цілковито не схвалюють - 18%.

Якщо говорити про роботу комунальних підприємств, то її цілковито схвалюють 4% опитаних, а не схвалюють - 26%.

Роботу місцевих судів цілковито схвалюють 3% містян. Протилежної думки притримуються 24% респондентів.

Про те, що цілковито схвалюють роботу місцевої прокуратури, зазначили 4% жителів Черкас. Протилежної думки притримуються 21% опитаних.

Ще 3% цілком схвалюють роботу Національного антикорупційного бюро. Протилежну оцінку роботі НАБУ дали 41% містян.

Опитування проведене соціологічною компанією Info Sapiens на замовлення Міжнародного республіканського інституту (IRI). Дані збиралися в місті Черкаси 27 вересня - 1 жовтня 2020 року методом телефонного інтерв'ю (CATI). Розмір вибірки становить n = 600 постійних жителів міста віком від 18 років. Вибірка є репрезентативною. Статистична похибка не перевищує 4%.

* Це дослідження стало можливим завдяки щедрій підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Думки, висловлені в цьому документі, належать авторам і не обов'язково відображають погляди USAID або уряду Сполучених Штатів Америки.

Читайте також: Черкащани більше задоволені ситуацією у своєму місті, ніж у країні в цілому

Повну версію матеріалу в форматі лонгріда можна подивитися тут.

Матеріал «Країна по поличках. Черкаси» публікується в рамках нового проекту ZN.UA «Країна по поличках», присвяченого місцевим виборам в Україні. Весь проект доступний українською і російською мовами.