UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський призначив двох членів Наглядової ради "Укроборонпрому"

Також із ради звільнено ректора Київської політехніки Згуровського.

Президент Володимир Зеленський припинив повноваження Михайла Згуровського як члена Наглядової ради Державного концерну "Укроборонпром" та призначив двох членів концерну. Відповідний указ №499/2019 від 9 липня опубліковано на сайті глави дердави.

"Припинити повноваження члена Наглядової ради Державного концерну "Укроборонпром" М.Згуровського", - йдеться в першому пункті указу.

Також призначено членами Наглядової ради Державного концерну "Укроборонпром":

Арахамію Давида Георгійовича (за згодою);

Загороднюка Андрія Павловича (за згодою).

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, в червні Володимир Зеленський призначив Айвараса Абромавичуса членом Наглядової ради Державного концерну "Укроборонпром".

Наглядова рада "Укроборонпрому" - вищий орган управління концерну. До його складу входять п'ять членів, три з яких - за квотою президента, і ще два - від Кабінету міністрів. Члени наглядової ради призначаються на п'ять років і працюють на громадських засадах, але їх повноваження можуть бути достроково припинені.

У повноваження наглядової ради "Укроборонпрому" входять затвердження стратегії розвитку, фінансових та інвестиційних планів і показників діяльності, контроль за використанням об'єктів держвласності концерну. Саме НС може ініціювати проведення перевірок та аудиту фінансово-господарської діяльності концерну, залучати до відповідальності посадових осіб, а також подавати Кабміну пропозиції щодо реорганізації або ліквідації "Укроборонпрому".