UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський змінив керівництво СБУ в трьох областях

Також призначено нового ректора Національної академії СБУ.

Президент Володимир Зеленський 16 січня змінив керівників управлінь СБУ в Миколаївській і Кіровоградській областях, а також начальника Департаменту захисту національної державності СБУ і ректора Національної академії СБУ.

Зокрема, Зеленський звільнив з посади ректора Національної академії СБУ Сергія Кудінова і призначив на його місце Андрія Черняка.

"Звільнити Кудінова Сергія Сергійовича з посади ректора Національної академії Служби безпеки України", - йдеться в тексті указу №9/2021.

Відзначається, що указом №13/2 021 Зеленський призначив ректором Національної академії Служби безпеки України Андрія Черняка.

"Призначити Черняка Андрія Миколайовича ректором Національної академії Служби безпеки України", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: СБУ закрила справу про держзраду Кучми і Єрмака

Начальником управління СБУ у Львівській області замість Юрія Гончарова призначено Івана Осипчука, який з квітня 2020 року очолював СБУ Кіровоградщини. На цій посаді він змінив Олексія Петрова, який став головою Закарпатської ОДА, а згодом - Закарпатської облради.

Новим начальником Управління Служби безпеки України в Миколаївській області став Д. Неведров, а Управління Служби безпеки України в Кіровоградській області очолив - А. Наконечний.

Раніше повідомлялося про те, що суд поновив на посаді першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.