UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський затвердив невідкладні заходи щодо інтеграції України в НАТО

Президент ввів в дію рішення РНБО, прийняте в червні.

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони «Про невідкладні заходи щодо поглиблення інтеграції України до Організації Північноатлантичного договору», затверджене 4 червня. Відповідний указ глава держави підписав у п'ятницю, 23 липня.

Контроль за виконанням указу президент поклав на секретаря РНБО Олексія Данілова. Кілька пунктів рішення РНБО засекречено.

У документі сказано, що:

У рамках виконання рішення РНБО Кабінет міністрів повинен:

Міністерству оборони доручено:

Міністерству закордонних справ, Міністерству оборони, Адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку), Службі безпеки України, Службі зовнішньої розвідки доручено:

Міністерству розвитку громад і територій та обласним державним адміністраціям доручено:

Адміністрації Державної прикордонної служби, Державній митній службі та Міноборони доручено:

Службі безпеки України доручено:

Читайте також: Україна запропонувала країнам НАТО план протидії Росії в Чорному морі

У підсумковому комюніке Брюссельського саміту НАТО, що выдбувся в червні, сказано, що Альянс підтверджує рішення Бухарестського саміту 2008 року про те, що Україна і Грузія можуть отримати ПДЧ НАТО.

Докладніше про те, як Київ хоче домогтися від НАТО виконання рішення Бухарестського саміту та чи вдасться Україні отримати хоча б План дій щодо членства, читайте в статті Володимира Кравченка «Обіцяного тринадцять (?) років чекають» у ZN.UA.