UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський запросив президента Австрії приєднатися до «Кримської платформи»

Глава держави подякував Ван дер Беллену за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Глава Української держави Володимир Зеленський під час телефонної розмови запросив президента Австрії Олександра Ван дер Беллена приєднатися до «Кримської платформи». Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Глава Української держави наголосив на важливості підтримки уваги світової спільноти до розвитку ситуації на території тимчасово окупованого Криму та ознайомив співрозмовника з ініціативою «Кримська платформа». Володимир Зеленський запросив президента Австрії з дружиною взяти участь в інавгураційному саміті ініціативи, який відбудеться в серпні 2021 року в Києві, і в святкуванні 30-річчя незалежності України», - йдеться в повідомленні.

Також глава держави висловив подяку австрійському колезі за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

«Сторони погодилися, що міжнародні санкції проти РФ повинні зберігатися до повного відновлення територіальної цілісності України в межах її міжнародно-визнаних кордонів», - відзначили в ОПУ.

Читайте також: Франція долучиться до участі у "Кримській платформі"

В кінці минулого року перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова і депутати Верховної Ради України представили Європейському парламенту «Кримську платформу» на онлайн-заході. Вона буде працювати на кількох рівнях. Перший - найвищий політичний рівень, до якого приєднаються глави іноземних держав та урядів. Другий - рівень керівників зовнішньополітичних відомств і міністрів оборони. Третій - міжпарламентський рівень. І четвертий - рівень неурядових експертів.

Про свою підтримку концепції «Кримської платформи» заявили посли США, Великоъ Британії, Туреччини та інших країн.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що перше засідання міжнародного майданчика «Кримська платформа» відбудеться напередодні 24 серпня, коли українці відзначатимуть День Незалежності.

Детальніше про окуповану кримську реальність, вчинені уроки і подальші дії, читайте в статті першої заступниці міністра закордонних справ Еміне Джапарової "Медова пахлава" стала "хворостом в мєду" для ZN.UA.