UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський закликав Сенат США підтримати санкції проти «Північного потоку-2»

Мова йде про ухвалення відповідного законопроєкту.

Президент Володимир Зеленський закликав Сенат США підтримати законопроєкт про санкції щодо російського газопроводу «Північний потік-2». Про це голова держави написав у Twitter.

«Дякую Теду Крузу та Чаку Шумеру за згоду поставити на голосування зупинку російського «Північного потоку – 2». Україна просить усіх своїх друзів у Сенаті США підтримати закон про захист енергетичної безпеки Європи S.3436:», – написав Зеленський.

Повідомлялося, що законопроєкт Теда Круза:

Тед Круз є послідовним критиком «Північного потоку-2». Просунути цей законопроєкт щодо санкцій на розгляд Сенату вдалося завдяки відмові Круза від блокування схвалення десятка кандидатур на різні посади, висунуті Байденом.

Читайте також: У Держдепі США стурбовані можливим запровадженням Сенатом нових санкцій щодо "Північного потоку-2"

Раніше глава німецької енергетичної компанії Uniper Клаус Дітер Маубах заявив, що зупинка російського газопроводу «Північний потік-2» загрожує енергопостачанню ЄС. Пояснив він це з прикладу ФРН, де 90% газової потреби покривається з допомогою імпорту, із нього половина – із Росії.

При цьому повідомлялося, що «Північний потік-2» «розпалив гнів» у Вашингтоні та європейських столицях у той час, коли напруженість із Москвою зашкалює, пише The New York Times.

Чому через «вікна можливостей» Саллівана політиці Сполучених Штатів загрожує фіаско, читайте у статті Михайла Гончара та Дениса Вінського «Байден у пастці «Північного потоку-2».