UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський закликав перевести богослужіння в онлайн через коронавірус

Зеленський також зазначив, що найгірше коронавірус переносять люди похилого віку - на цю категорію громадян припадає 80-85% всіх жертв хвороби.

Президент Володимир Зеленський закликав представників релігійних організацій і церков перевести богослужіння в онлайн-режим для зниження ризиків передачі коронавірусу.

Про це Зеленський сказав на зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, передає пресслужба Офісу президента.

"Президент закликав представників церков і релігійних організацій влаштовувати релігійні заходи таким чином, щоб максимально зменшити скупчення людей і збільшити соціальну дистанцію, зокрема перевести богослужіння в онлайн-режим", - цитують слова Зеленського в ОП.

Зеленський також зазначив, що найгірше коронавірус переносять люди похилого віку - на цю категорію громадян припадає 80-85% всіх жертв хвороби.

Відзначимо, що також президент заявив, що критичної для медичної системи України ситуація стане, коли буде від 9500 щоденних заражень коронавірусом.

"Якщо буде понад 9500 інфікованих щодоби, ми будемо змушені вводити жорсткий карантин", - наголосив Зеленський.

В Україні діє оновлене карантинне зонування, згідно з яким в "червону зону", крім Харкова, потрапили: Суми, Івано-Франківськ, Лисичанськ, Полтава, Тернопіль, Хмельницький, Чернівці, Чернігів. Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 грудня.