UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський заявив, що вносить у Раду законопроєкт про множинне громадянство

Щоправда, у Раді вже лежить один подібний законопроєкт.

Президент Володимир Зеленський заявив, що вносить на розгляд парламенту законопроєкт про множинне громадянство. Про це голова держави заявив під час щорічного послання до Верховної Ради.

"Я знаю наскільки важливим для українців, що мешкають у США, ЄС, Канаді, є питання множинного громадянства. Сьогодні я вношу відповідний законопроэкт на розгляд парламенту. Нас 65 мільйонів", - заявив Зеленський.

За його словами, українці вперше почуватимуть себе не діаспорою, не людьми українського походження., а громадянами.

Читайте також: Рада хоче спростити отримання українського громадянства іноземцями, які воювали на Донбасі в лавах ЗСУ

Зазначимо, у Верховній Раді ще два роки тому зареєстрували президентський законопроєкт про подвійне громадянство. Однак у травні 2020 року розгляд документу відклали.

Єдиної думки щодо подвійного громадянства немає ані в українському суспільстві, ані у владі. Так, перший віцеспікер ВР Руслан Стефанчук вважає, що введення в Україні подвійного громадянства об'єднає її громадян за кордоном, а міністр закордонних справ Дмитро Кулеба – що подвійне громадянство потрібне, але не з країною-агресором.

Зараз Україна формально не визнає подвійного громадянства, але фактично не забороняє його. Крім того, досі відсутній спеціальний правовий механізм щодо регулювання процедури втрати громадянства України.