UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський заявив, що планує перезавантажити владу. Без конкретики

Він наголосив, що йдеться не про одну людину, а про напрямок керівництва держави. 

Президент України Володимир Зеленмький поспілкувався з італійськими журналістами. Одне з нагальних питань, яке востаннє гарант коментував на своїй щорічній конференції — звільнення головкома ЗСУ Валерій Залужного. Втім, коли на Rai 1 запитали, чи є у Зеленського такі плани, прямо він не відповів, наголосивши лише, що планує перезавантажити владу. 

"Це питання, котре стосується людей, які повинні очолити Україну. Однозначно потрібне перезавантаження, новий початок", – заявив він.

Зміни, наголосив Зеленський, торкнуться не лише військового сектора, але й політичного. Тобто, йдеться не про одну людину, а про напрямок керівництва держави. 

"Я думаю про цю заміну, але тут не можна сказати, що ми замінимо одну людину... Якщо ми хочемо перемогти, ми всі повинні рухатися в одному напрямку, впевнені в перемозі, ми не повинні падати духом, опускати руки, ми повинні мати правильну позитивну енергію... тому я говорю про перезавантаження, заміну", – заявив Зеленський.

Читайте також: Плани Зеленського звільнити Залужного ризикують викликати негативну реакцію — Washington Post

Нагадаємо, за даними ZN.UA, 29 січня президент України Володимир Зеленський запропонував головкому ЗСУ Валерію Залужному написати рапорт про звільнення, не запропонувавши натомість іншу посаду. Втім, воєначальник не став цього робити. А для того, аби його звільнив президент, спершу повинно надійти відповідне подання від міністра оборони Рустема Умєрова. 

За даними ЗМІ, на місце Залужного розглядаються дві кандидатури, близькі до президента — командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського та очільника ГУР МО Кирила Буданова. Та останній від такої пропозиції нібито вже відмовився.