UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Зеленський взяв під контроль»: в ОП назвали причини повільного темпу вакцинації

Тимошенко запевняє, що в Україні вже збудована система, яка може робити щодня в десятки разів більше щеплень, ніж зараз

В Україні так повільно йде вакцинація населення від коронавірусу, тому що вакцин поки не вистачає.

Про це заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко заявив в інтерв'ю «Радіо НВ».

Зокрема, він визнав, що темпи вакцинації населення від коронавірусу поки повільні, тому президент Володимир Зеленський теж вирішив взяти цей процес під контроль.

«Далі так не буде. Темпи зараз обумовлені тим, що недостатньо вакцин прибуло в Україну. У квітні ми очікуємо кілька поставок від різних компаній. Це буде і китайська вакцина (ще одна партія приїде), і AstraZeneca, і по COVAX-програмі буде кілька вакцин», - зазначив він.

Тимошенко запевняє, що в Україні вже збудована система, яка може робити щодня в десятки разів більше щеплень, ніж зараз.

Вакцинація в Україні триває вже другий місяць,  за цей час у статистиці МОЗ декілька разів фігурували регіони, в яких протягом доби не зробили жодного щеплення взагалі.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов и президент України Володимир Зеленський закликали пришвидшити темпи вакцинації. За даними ZN.UAтермін придатності вакцини спливає 23 червня, і Україна може не встигнути використати всі дози, з огляду на нинішні темпи вакцинації.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив низькі темпи небажанням українців вакцинуватись після нещодавно перенесеного ковіду або на тлі хронічних захворювань.

Докладніше про прогнози та ризики вакцинації читайте у статті Алли Котляр ««Золота гора» від Мінздоров’я» у ZN.UA.