UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський вважає, що ЄС повинен приділяти підвищену увагу постачанню вакцини від COVID-19 країнам Східного партнерства

У число країн Східного партнерства входять Україна і Молдова.

Президент України Володимир Зеленський виступає за те, щоб Європейський Союз приділяв більше уваги поставкам вакцини країнам Східного партнерства, зокрема Україні та Молдові. Про це він заявив за підсумком обговорення з президентом Молдови Майєю Санду питання отримання вакцини від коронавірусу.

"Оскільки сьогодні для всіх країн ініціативи ЄС Східне партнерство, зокрема, президента Молдови, є вкрай важливим отримання вакцин, ми детально обговорили це питання з пані Санду. Вважаю, що країнам Східного партнерства повинна приділятися підвищена увага державами Європейського Союзу в питаннях спільних процедур закупівлі і прискореної поставки вакцин", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський і Санду домовились про створення Президентської ради для вирішення спільних задач України і Молдови

10 грудня глава конституційного суду Молдови Домніка Маноле оголосила Маю Санду новою президенткою Молдови після того, як КС затвердив у четвер результати президентських виборів.

Конституційний суд звернувся до парламенту Молдови, вказавши на необхідність виконання рекомендацій КСМ, зроблених під час затвердження результатів виборів президента в грудні 2016 року. Ці рекомендації стосуються внесення поправок в законодавство з метою забезпечення коректних виборів, незалежності ЗМІ у виборчій кампанії, прозорості фінансування кампанії, невтручання церкви у вибори та ряду інших обставин.

Детальніше про пріоритети України у зовнішній політиці у 2021 році читайте у статті Ігоря Жовкви “Завдання з трьома “відомими”.