UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський вніс подання про призначення нового керівника Нацбанку

Андрій Пишний пов’язаний не лише із банківським сектором, а й з керівництвом офісу президента.

Президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради кандидатуру Андрія Пишного на посаду голови Національного банку України. Відповідний проект постанови опубліковано на сайті парламенту в четвер, 6 жовтня.

Раніше ZN.UA повідомило, що саме екскерівник «Ощадбанку» Андрій Пишний є найімовірнішим кандидатом на посаду голови Національного банку України після відставки Кирила Шевченка, який на перший погляд пішов із посади із власної волі.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада звільнила Кирила Шевченка з посади голови НБУ після подання ним заяви на ім’я президента про відставку «у зв’язку із станом здоров’я». НА цій посаді він у 2020 році замінив Якова Смолія та був призначений терміном до липня 2027 року.

Водночас сьогодні ж САП та НАБУ спільно повідомили Кирила Шевченка про підозру у справі про зловживання керівників державного АБ «Укргазбанк», яке призвела до збитків в сумі понад 206 млн гривень. При цьому  про причетність Кирила Шевченка до протиправних дій було відомо ще до його призначення на пост керівника НБУ у 2020 році.