UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський визначився з новим генпрокурором – депутат

ZN.UA вже називало Андрія Костіна серед ключових претендентів на посаду.

Новим генеральним прокурором України стане голова Комітету ВРУ з питань правової політики Андрій Костін. ZN.UA називало кандидатуру депутата серед ключових претендентів на прокурорське крісло.

«Костін. Рішення ухвалене. (ВасильМалюк поки буде залишатись в.о. (голови СБУ – ред.), так президент вирішив», - пише LB.ua з посиланням на джерело у «Слузі народу».

Майбутнє призначення Костіна підтверджує й депутат Ярослав Железняк. Обрання голови Служби безпеки, за його даними, відкладається. Однак суддею Конституційного суду від ВР може стати народний депутат від "Слуги народу" Ольга Совгиря

Читайте також: Голів СБУ та Генпрокуратури призначать наступного тижня — депутат 

Нагадаємо, 19 липня Верховна Рада звільнила голову СБУ Івана Баканова та підтримала звільнення президентом генпрокурорки Ірини Венедиктової.

Можна довго радіти звільненню вже ексочільниці Офісу генпрокурора Ірини Венедіктової, але сенсу в цьому нуль. Замість неї прийде ще більш контрольована особа. Жоден із нових потенційних кандидатів на «генпрокурорський трон» не демонструє професійних здобутків, а лише уособлює готовність безумовно виконувати забаганки офісу президента.

Парадигма взаємостосунків з року в рік не змінюється: все має робитися за погодженням із Банковою, в межах і спосіб, що визначені керівником президентської канцелярії та гарантом Конституції. Докладніше про справжні причини пертурбацій в Офісі генпрокурора читайте у статті Олександра Лємєнова «Генпрокурорське ложе: то видовжуємо, то вкорочуємо».