UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський виступить із посланням до Верховної Ради: онлайн

Президент виступить під час пленарного засідання парламенту.

У вівторок, 20 жовтня, президент Володимир Зеленський виступить у парламенті із посланням до Верховної Ради. Про це йдеться у порядку денному сьогоднішнього засідання парламенту.

Крім того, народні депутати мають розглянути проект постанови №4228 “Про заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) та захисту всіх систем життєдіяльності країни від негативних наслідків пандемії та нових біологічних загроз”.

Після цього у Верховній Раді виступить міністр охорони здоров’я Максим Степанов, який відзвітує про заходи протидії поширенню коронавірусу.

Читайте також: Виступ Зеленського в Раді: озвучені головні тези звернення президента

Раніше речниця президента Юлія Мендель заявила про те, що Зеленський звернеться до Верховної Ради з традиційним щорічним посланням, у якому визначить стратегічні напрямки розвитку країни. За її словами, це послання мало відбутися у квітні, однак через погіршення епідемічної ситуації його перенесли.

Нагадаємо, у жовтні народні депутати зберуться у сесійній залі тільки у вівторок, 20 жовтня. Спочатку планувалося, що під час цього засідання парламент розгляне проект державного бюджету на 2021 рік.

Однак, напередодні спікер парламенту Дмитро Разумков заявив про те, що проект державного бюджету на наступний рік розглянуть на початку листопада. За його словами, проект держбюджету-2021 не змогли підготувати до розгляду в першому читанні через непросту ситуацію з коронавірусом, в тому числі й у Верховній Раді. Разумков також нагадав, що минулої п'ятниці з технічних причин не відбулося засідання бюджетного комітету Ради.