UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський в США може заявити про готовність заморозити певні ділянки фронту – Bild

Водночас президент сподівається на серозний прорив у війні в цілому.

Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту до США, де він планує представити свою стратегію перемоги  президенту США Джо Байдену, а також кандидатам у президенти Камалі Гарріс і Дональду Трампу, може заявити про готовність прийняти локальне припинення вогню на певних ділянках фронту, пише німецьке видання BILD із посиланням на власні джерела.

За інформацією видання, Зеленський у США говоритиме про план перемоги, який у тому числі включає дозвіл використовувати західну зброю для ударів по Росії та готовність тимчасово заморозити ситуацію на деяких ділянках.

У свою чергу військовий експерт Карло Масала з Університету Бундесверу в Мюнхені вважає, що  «Зеленський зараз хоче поставити все на карту і спробувати здійснити перелом на полі бою», що радше «вказує на відчай в Україні».

Читайте також: Буданов розповів, коли Росія хоче завершити війну і пояснив, чому

Днями Володимир Зеленський заявив, що війну в Україні можна завершити справедливо лише на сильних позиціях, тому головним завданням є максимальне зміцнення українських позицій та максимальне збільшення тиску на РФ.