UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський в Італії вже зустрівся з президентом Матареллою. Почалася зустріч із прем'єркою Мелоні

В ОПУ повідомили, про що йшла мова під час зустрічі президентів.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся зі своїм італійським колегою Серджо Матареллою, про що сам повідомив у Telegram. Президенти провели зустріч в рамках візиту Зеленського до Риму.

Український президент зазначив, що подякував Італії за підтримку України. Зокрема, й за військову допомогу, яка дозволяє українським захисникам протистояти російській агресії.

«Запорукою нашого успіху на полі бою є своєчасне отримання необхідної допомоги. Італія була і є на правильному боці, на боці правди у цій війні. Ми рухаємось у напрямку перемоги. Перемога – це і є мир для нашої держави», – додав Зеленський.

Своєю чергою очільник офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що президенти говорили про війну та важливість перемоги України. Крім того, за словами голови ОПУ велику увагу сторони питанню викрадення Росією українських дітей. 

Також в офісі президента зазначили, що вже почалася зустріч Володимира Зеленського з прем’єр-міністеркою Джороджею Мелоні.

Читайте також: Міграційна криза в Європі: до Італії прибуло вчетверо більше мігрантів — Мелоні звинувачує Францію

Раніше президент повідомив, що крім зустрічі з президентом та прем’єркою Італії, він також зустрінеться з Папою Римським Франциском. При цьому Всеукраїнське опитування, проведене соціологічною службою Центру Разумкова на замовлення ZN.UA показало, що Папа Римський здебільшого малоцікавий українцям. У рейтингу довіри до глав церков він отримав 3,1% підтримки.