UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський у Європарламенті: Україна, яка перемагає, буде членом ЄС, який перемагає

Впевненість щодо вступу України в ЄС висловила і президентка Європарламенту.

Президент України Володимир Зеленський, виступаючи 9 лютого в Європейському парламенті, висловив впевненість, що Україна стане членом Європейського Союзу.

"Ми наближаємося до Євросоюзу. Україна буде членом Євросоюзу. Україна, що перемагає, буде членом Євросоюзу, що перемагає", - заявив Зеленський.

Президент наголосив на тому, що глави країн Євросоюзу вже зробили те, що попередня хвиля лідерів вважала неможливим. 

«Європа звільняється від руйнівної залежності від російського викопного палива. Європа очищується від корупційного впливу російського олігархічного бізнесу. Європа захищається від інфільтрації агентів російських спецслужб», - сказав Зеленський.

Читайте також: Загроза Європі сьогодні – це диктатор із божевільними запасами зброї — Зеленський в Європарламенті

Він зазначив, що Євросоюз вперше в історії надає військову допомогу такого масштабу. 

«І вперше в історії готує, я вірю, позитивну оцінку реформ у європейській країні, яка захищається і водночас, воюючи, модернізує свої інститути», - резюмував президент.

Про те, що Україна вступить у ЄС, заявила сьогодні і президентка Європарламенту Роберта Мецола. Під час свого виступу перед промовою Зеленського вона відзначила, що Україна сьогодні б'ється не лише за свої цінності, але й за європейські. 

Як експерти оцінюють виконання Україною семи рекомендацій Єврокомісії для вступу в ЄС, розповідає Маріанна Фахурдінова у статті «Прогрес, але не у всіх сферах: як Україна запроваджує єврореформи».