UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський та Трамп домовилися про зустріч — Никифоров

Він розповів подробиці вчорашньої розмови політиків. 

Прессекретар президента України Сергій Никифоров розповів подробиці телефонної розмови Володимира Зеленського та Дональда Трампа. Під час телемарафону він наголосив, що політики домовилися про зустріч, час та місце якої поки що невідомі. Проте щодо цього була зафіксована "принципова згода". 

"Обговорювали певні проміжки часу, коли ця зустріч може відбутися, — пояснив Нікіфоров. — Це вже команди будуть працювати і узгоджувати графіки і деталі, коли це може бути можливим". 

Наразі зарано, продовжив він, говорити про приїзд Трампа в Україну. Та й загалом конкретика щодо його зустрічі з Зеленським є передчасною. Це стосується і формату, і часу, і місця. 

Під час телефонної розмови український президент закликав республіканця не довіряти країнам, які виправдовують агресію російського диктатора Владіміра Путіна. Також він розповів про вчорашній ракетний удар по Миколаєву та атаку на дитячу лікарню "Охматдит".  

"Трамп сказав, це його така фірмова фраза, не вірити фейк-ньюз про те, що його перемога на виборах може бути вигідна Росії. Він цю тезу назвав фейк-ньюз і закликав у це не вірити", — додав Никифоров.

Читайте також: Блінкен вперше прокоментував можливу перемогу Трампа на виборах: Україна вистоїть, навіть якщо він обмежить допомогу

Нагадаємо, агенція Reuters повідомила, що план Дональда Трампа щодо завершення війни в Україні полягає у тому, аби змусити сторони сісти за стіл перемовин. Якщо Київ відмовиться робити це — залишиться без допомоги, а якщо Москва — її або попередять, що військова підтримка ЗСУ зі сторони Штатів навпаки збільшиться, або пообіцяють їй відкласти на тривалий час вступ України в НАТО. Також у команді республіканця вважають, що для тривалого миру Києву потрібні гарантії безпеки, обіцяти які можна, озброївши Україну до зубів.