UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський та Блінкен провели телефонну розмову перед переговорами Байдена з Путіним

Україна та США продовжують режим консультацій та координації спільних дій.

Президент України Володимир Зеленський та Держсекретар США Ентоні Блінкен провели телефонну розмову перед переговорами президента Байдена з президентом Путіним. Інформація про це розміщена на сайті Держдепартаменту.

Прессекретар Держдепу Нед Прайс повідомив, що під час розмови Ентоні Блінкен підтвердив непохитну підтримку Сполученими Штатами незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України перед нарощуванням військової могутності Росії на кордонах України.

Держсекретар США та президент України також обговорили зусилля щодо мирного врегулювання конфлікту на сході України та майбутні дипломатичні переговори з Росією.

Факт розмови на своїй сторінці у Twitter підтвердив і Володимир Зеленський.

 

Білий дім провів брифінг напередодні переговорів Байдена та Путіна. Зазначається, що переговори з Байденом запросив Кремль.

Глави США та Росії цього місяця вже мали двогодинну розмову з відеозв'язку. Білий дім та Кремль по-різному оцінили переговори Байдена та Путіна.

Глава Білого дому після спілкування з президентом Росії розповів про деталі переговорів, заявивши, що Путін отримав повідомлення США і все зрозумів.

Читайте також: Поки Путін залишається при владі, Росія становитиме загрозу для своїх сусідів — The Economist 

Про те, як не допустити ігнорування західними партнерами інтересів України, які інструменти дипломатично-психологічного впливу задіяти, щоб захистити безпекові інтереси нашої країни та надати їй статус учасника торгів із важливих для неї питань, читайте у статті Олександра Самарського "Як зберегти Україну під час торгів Путіна з Байденом"