UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський та Байден обговорили збереження миру в Європі

За словами президента, перша міжнародна розмова року з Вашингтоном доводить особливий характер наших відносин.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом США Джозефом Байденом. Глави держав обговорили спільні дії України, США та партнерів у разі подальшої ескалації на Донбасі, реформи та деолігархізацію в Україні. Про це Володимир Зеленський написав у Twitter.

"Перша міжнародна розмова року з @POTUS доводить особливий характер наших відносин. Обговорили спільні дії України, США та партнерів щодо збереження миру в Європі та недопущення подальшої ескалації, реформи та деолігархізації", — написав Зеленський.

Він наголосив, що цінує "непохитну підтримку України".

Читайте також: У Білому домі назвали дату переговорів Зеленського і Байдена

Нагадаємо, що глави США та Росії у грудні 2021 року мали двогодинну розмову по відеозв'язку . Білий дім та Кремль по-різному оцінили переговори Байдена та Путіна.

Глава Білого дому після спілкування із президентом Росії   розповів про деталі переговорів, заявивши, що Путін отримав повідомлення США і все зрозумів.

Про те, як не допустити ігнорування західними партнерами інтересів України, які інструменти дипломатично-психологічного впливу задіяти, щоб захистити безпекові інтереси нашої країни та надати їй статус учасника торгів із важливих для неї питань, читайте у статті Олександра Самарського "Як зберегти Україну під час торгів Путіна з Байденом.