UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський скликав термінове закрите засідання РНБО через рішення КСУ

Засідання заплановано на 16:30.  

На терміновому засіданні Ради національної безпеки і оборони, яке президент України Володимир Зеленський скликав через скандальне рішення Конституційного суду України, очікується прийняття звернення до Парламенту. Про це ZN.UA повідомили джерела в РНБО.

Як повідомлялося на офіційному сайті президента, що засідання скликається «для визначення заходів невідкладної належної реакції держави на нові загрози і виклики національній безпеці і обороні країни».

«Нищівний удар, який наноситься досягненням країни в сфері боротьби та ефективної протидії корупції в Україні, не може залишатися без уваги. Необхідна негайна і жорстка оцінка рішень окремих суб'єктів, дії яких стають суспільно небезпечними", - заявив він.

Відомо, що президент запропонує членам Рада нацбезпеки і оборони обговорити ситуацію, яка склалася в національній безпеці країни, і прийняти відповідні рішення. Також Зеленським будуть напрацьовані необхідні законопроекти, які в подальшому допоможуть запобігти виникненню подібних кризових ситуацій. Вони будуть подані до Верховної Ради як невідкладні.

Читайте також: Рішення певних органів державної влади носять антидержавний і антиконституційний характер - Данілов

Нагадаємо, 27 жовтня Конституційний суд ухвалив рішення за конституційним поданням членів парламентської фракції проросійської «Опозиційної платформи - За життя» щодо відповідності Основному Закону ряду положень антикорупційної реформи.

Національне агентство з попередження корупції в 18 годин 28 жовтня закрило реєстр електронних декларацій.

У НАЗК заявили, що рішення Конституційного Суду фактично заблокувало реалізацію місцевих виборів. Відзначається, що без відповідної перевірки жоден керівник державного органу, в тому числі жоден переможець місцевих виборів, не може бути офіційно призначений.

Детальніше про мотиви скасування статті про недостовірне декларування, незаконне збагачення, а також електронного декларування та наслідки цього рішення КСУ читайте в статті Олександра Леменова "Антикорупційний постріл в ногу Зеленського" для ZN.UA.