UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський розповів про допомогу Азербайджана та відзначив посла Туреччини

Посол Туреччини в Україні завершує каденцію.

Президент Володимир Зеленський у телефонній розмові з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим подякував за значну гуманітарну допомогу, яку Азербайджан надає Україні, зокрема в енергетичному секторі з наближенням зими.

Зеленський зазначив, що з президентом Азербайджану обговорили регіональну безпеку, актуальні виклики та формати взаємодії. 

"Підтвердили нашу спільну відданість принципам територіальної цілісності та захисту державного суверенітету. Обговорили наші погляди на глобальні та регіональні формати безпеки, загалом на безпекову архітектуру", - повідомив український президент.

Читайте також: Зустріч лідерів Вірменії та Азербайджану за участі ЄС, схоже, зірвалася: ЗМІ з’ясували причину

Він додав, що відзначив державними нагородами посла Туреччини в Україні, який "активно взаємодіє з нашою державою, плідно та потужно зміцнює особисто наші відносини". Працює, зокрема, над реалізацією Формули миру. А також нагородив керівника турецької компанії «Онур», яка активно працює з нашою державою, інвестує, створює робочі місця та допомагає обороні.

"Дякую Послу Ягмуру Ахмету Гюльдере, який закінчує свою дипломатичну місію в нашій державі, за роботу, що сприяла розбудові потужних відносин України й Туреччини", - повідомив президент.

Він додав, що Украхна цінує те, що на початку повномасштабного вторгнення представники Туреччини залишилися в Україні.

Як повідомлялося, у іспанській Гранаді в четвер, 5 жовтня, мала відбутися зустріч прем'єр-міністра Віменії Нікола Пашиняна та президента Азербайджану Ільхама Алієва за участі голови Європейської Ради Шарля Мішеля, канцлера Німеччини Олафа Шольца та лідера Франції Еммануеля Макрона. Однак, захід, запланований на тлі "антитерористичних заходів" Баку в Карабасі, скасували через відмову азербайджанської сторони.