UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський розповів, кому показував таємні додатки до плану перемоги

Насамперед їх побачили у США.

Таємні додатки до трьох пунктів плану перемоги від президента України Володимира Зеленського отримали лідери Сполучених Штатів, Великої Британії, Франції, Італії та Німеччини. Про це глава держави сказав під час свого виступу у Верховній Раді 16 жовтня.

Він зазначив, що таємні додатки є до оборонного та економічного пунктів,  а також пункту стримування, і до них мають доступ ті партнери,  які мають відповідний потенціал допомоги.

Зокрема про план використання Україною комплексного  неядерного стратегічного пакету стримування детально поінформовані президент США Джо Байден, прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер, президент Франції Еммануель Макрон, прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні та канцлер Німеччини Олаф Шольц.  

«Отримають його і ще деякі держави, які можуть наповнити змістом для України цю дуже добре відому світові концепцію стримування», - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, що у четвер, 17 жовтня, Володимир Зеленський презентує свій план  Європейській Раді.

Читайте також: Ключем до реалізації одного з пунктів плану перемоги є успішне продовження операцій ЗСУ на території РФ — Зеленський

Нагадаємо, що план перемоги Зеленського складається із п’яти пунктів та трьох таємних доповнень, які передбачають вступ України в НАТО вже, розміщення в Україну комплексного неядерного пакету стримування, посилення санкцій проти РФ та перспектива використання військового потенціалу України для зміцнення НАТО в майбутньому.

За твердженнями Зеленського, якщо план підтримають, то Україна зможе завершити війну наступного року.