UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський пропонує прийняти закон про захист прав нацменшин

Передбачається, що закон врегулює захист самобутності і рівноправності національних меншин, які проживають на території України.

Президент України Володимир Зеленський вважає за необхідне прийняття закону, який врегулює захист самобутності і рівноправності національних меншин, які проживають на території України.

«Цей закон дасть права національним меншинам, але також буде захищати територіальну цілісність і суверенітет України. Ми як держава захищаємо традиції, свята, мову, фольклор національних меншин, але одночасно вимагаємо поваги до українських традицій, мови. Діти будь-якої меншини повинні знати мову свого народу і українську. Це справедливо», - цитує слова Зеленського його прес-служба.

Також, на його думку, прийняття такого закону зробить нацменшини в Україні рівноправними.

Читайте також: "Румунська спільнота України" хоче визнання румунської нацменшини корінним населенням

Міністерство культури, молоді та спорту України веде роботу над проектом закону про національні меншини.

Раніше повідомлялося про те, що Комітет міністрів Ради Європи (КМРЄ) відповідно з Рамковою конвенцією про захист національних меншин рекомендував Україні забезпечити повагу і захист прав осіб, що належать до національних меншин, включаючи існуючі права, закріплені у відповідних міжнародних договорах.