UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський підписав зміни в закон про адмінвідповідальність за порушення габаритно-вагового контролю

І ввів штраф за невиконання вимог про зупинку від представників Укртрансбезпеки

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю (1582-ІХ), прийнятий Верховною Радою 29 червня. Про це повідомляє Офіс президента.

«Документ націлений на недопущення руйнування автомобільних доріг, поліпшення стану безпеки дорожнього руху, зменшення кількості ДТП та збереження життя і здоров'я людей», — йдеться в повідомленні.

Крім іншого, встановлюється адміністративна відповідальність за правопорушення в сфері безпеки на автомобільному транспорті, зафіксовані за допомогою засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, серед іншого, в автоматичному режимі.

«Також документ вводить штрафи для водіїв транспортних засобів за невиконання вимог про зупинку від представників Державної служби з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека), внесення недостовірних відомостей про масу або габаритах вантажу до товарно-транспортної накладної або іншого документа тощо», — підкреслюють в офісі президента.

Читайте також: У Херсоні чиновник Укртрансбезпеки вимагав хабарі за пропуск габаритного транспорту

Нагадаємо, що Верховна Рада прийняла закон №3742 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю". У другому читанні за документ проголосували 280 народних депутатів.