UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський підписав указ про рішення РНБО у сфері кібербезпеки

Країна тепер реалізовуватиме Стратегію кібербезпеки.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким введено в дію рішення Ради національної безпеки та оборони у сфері кібербезпеки. У рішенні Ради йдеться про реалізацію відповідної стратегії. Відповідний указ опубліковано на сайті Офісу президента.

Указ доручає Кабінету міністрів за участю СБУ, Служби зовнішньої розвідки та Національного інституту стратегічних досліджень забезпечити його виконання із затвердженням узгодженого комплексу заходів з індикаторами їх виконання.

Також доручено кожні пів року інформувати РНБО про виконання плану реалізації Стратегії кібербезпеки.

Стратегія містить:

Також у документі йдеться, що Російська Федерація залишається одним з основних джерел загроз національній та міжнародній кібербезпеці, яке реалізує деструктивні дії у кіберпросторі та інформаційно-психологічні операції у гібридній війні проти України.

Читайте також: Британія закликає свій бізнес готуватися до кібератак з боку Росії

Нагадаємо, що глава австралійського Міністерства закордонних справ Маріз Пейн заявила, що ситуація з безпекою в Україні залишається непередбачуваною, але Австралія не надаватиме військової допомоги. Але Австралія готова надати Україні допомогу у забезпеченні кібербезпеки та протидії новим можливим атакам.