UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський підписав чотири укази про введення в дію санкцій РНБО

Мова йде про санкції, рішення щодо яких РНБО прийняла 15 жовтня.

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони про введення санкцій проти осіб, причетних до організації виборів у Держдуму РФ на окупованих українських територіях. Чотири укази опубліковані на сайті Офісу президента.

Зокрема, мова йде про рішення РНБО від 15 жовтня 2021 року. Укази №556/2021, №557/2021, №558/2021 та №559/2021 водять санкції проти юридичних та фізичних осіб. Так, обмеження торкнулися 141 фізичної особи та 49 юридичних осіб. При цьому в санкційні списки потрапили представники так званої окупаційної «судової системи», причетні до незаконного переслідування кримських татар.

Читайте також: Кабмін запропонував РНБО ввести санкції у зв'язку з призначенням так званого "консула Нікарагуа" у Криму

15 жовтня РНБО вирішила вести другий пакет санкцій щодо 237 осіб, які організовували або брали участь в голосуванні на виборах до Держдуми РФ на території Криму, Донецької та Луганської областей.  Тоді секретар РНБО Олексій Данілов зазначив, що під санкції також потрапила російська торговельна мережа Mere, яка все ще продовжує працювати в Білій Церкві на Київщині.

Зазначимо, що Верховна Рада України визнала чергові вибори депутатів у РФ незаконними, а сформовану за їх результатами Державну думу – нелегітимною.

Детальніше про результати виборів в РФ читайте в статті Олексія Їжака «У Росії вибори пройшли без« розумного голосування», але зі Сталіним, Невським і Грозним».