UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський під час Shangri La Dialogue: Через війну, розв'язану Росією, світові загрожують державні перевороти та голод

Якщо ми не зможемо вивезти з країни зерно, наслідки будуть катастрофічними.

Президент Володимир Зеленський заявив, що для світу наслідками війни Росії проти України можуть бути держперевороти в низці країн, спричинені продовольчою кризою в Азії та Африці. Про це він заявив на саміті з безпеки Shangri La Dialogue у Сінгапурі.

Саме голод може спричинити політичний хаос, який призведе до переворотів. 

"Якщо ми не зможемо експортувати наше продовольство, якого дуже не дістає на світовому ринку, світ зіткнеться з гострою та важкою продовольчою кризою та голодом у багатьох країнах Азії та Африки. Нестача продовольства неодмінно призведе до політичного хаосу, який може призвести до повалення урядів багатьох країн, вигнання безлічі політиків", - заявив президент.

Читайте також: «Не купуйте хліба, вкраденого в України»: Світу нагадали про мовчазні покупки українського зерна під час Голодомору 1933

Голова ОП Андрій Єрмак пояснив, як світ може уникнути продовольчої кризи. Для цього є три кроки: військові конвої для суден з зерном, посилення антиросійських санкцій, постачання Україні необхідної зброї. 

Нагадаємо, РФ блокує вивезення з українських портів зерна і тим часом сама розкрадає елеватори на окупованих територіях.

Під тиском світового товариства для розблокування морських шляхів з нашої країни стало відомо, що Анкара та Москва досягли попередньої домовленості про постачання української сільськогосподарської продукції через Чорне море. При цьому з Києвом ці держави питання не узгоджували, а безпосередньо Туреччина є однією з країн, яка купує зерно, вкрадене росіянами в Україні.