UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський назвав війну Росії проти України трагічною історією двох країн

«Якщо я не зможу закінчити війну, значить, потрібно, щоби прийшла інша людина», - визнав він.

Президент України Володимир Зеленський вважає російську агресію проти України «трагічною історією між нашими країнами». Таку думку він висловив в інтерв’ю на британському шоу BBC HARDtalk.

«Якщо я не зможу закінчити війну, значить, потрібно, щоби прийшла інша людина, яка спроможна закінчити цю трагічну історію між нашими країнами», - відповів він ведучому Стівену Сакуру.

Зеленський знову не назвав Росію агресором, не згадав, що саме Москва винна у бойових діях в Донбасі, хоча й визнав, що закінчити війну без бажанням президента РФ Володимира Путіна не вдасться.

Натомість Зеленський знову згадав СРСР і зауважив, що там начебто «країни жили пліч о пліч і дійсно поважали одна одну».

«Чесно кажучи, війна між Україною та Росією -  це теж була фантастика. Ніхто в це не вірив, у нас сім’ї були, які складались з людини з Росії, людини з України (…) А зараз у нас війна, зараз у нас ненависть, зараз українці не хочуть спілкуватися з росіянами», - наголосив він.

У вересні президент відвідав Австрію з робочим візитом. На спільній пресконференції із головою Австрійської держави Алєксандром Ван дер Беленом він зазначив, що не може підібрати слів для того, щоб охарактеризувати відносини між Україною та Росією.

«На жаль, ми втратили це слово («відносини» - ред.). І втратили значення цього слова між нашими країнами, після того, як Росія анексувала незаконно Крим і почалася війна на сході України (…) Тому я поки що не знайшов слова про те, що «між нами»», - додав гарант.

Дивитися з 8:50 хвилини.

Читайте також: Фокін заявив, що не бачить підтверджень участі РФ у війні в Донбасі

Обмін утримуваними особами та припинення обстрілів в Донбасі - два емоційних «гачки», на які Кремль ловив і ловить голову Української держави.

Гонитва за «успіхом» і «прогресом» веде Зеленського і його команду до підігрування Москві, втягування України в нав'язуваний російською стороною порядок денний замість пропозиції і просування власної - української.

Кремль таке завзяття ЗеКоманди напередодні місцевих виборів чудово розуміє і використовує у власних інтересах. Як саме, і про те, чи змусять Єрмак і Козак танцювати під «російську дудку» український парламент, читайте в матеріалах Тетяни Силіної «Жуйка «миру»» і « «Забута» мелодія для флейти» у ZN.UA.