UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський назвав країни, що найбільше піддаються російським наративам

Таких досить багато, вважає президент.

Відповідаючи на питання про країни, які найбільше схильні підпадати під російську пропаганду, президент України Володимир Зеленський зауважив, що таких є немало. Про це він сказав під час пресконференції за підсумками форуму "Україна. Рік 2024".

"Таких країн немало. Це по-перше Східна Європа, там, де була свого часу присутність Радянського Союзу. Там є спільноти відповідні, які підтримують наративи Росії. Думаю, Росія їм допомагає, впливає на це. Так само, як це було і в Україні до повномасштабної війни. У нас були навіть відповідні люди в парламенті України. Ну що ти зробиш? Вплив, витрачають багато грошей, і це є всюди, і в Європі, безумовно. І не тільки - Близький Схід - дуже багато грошей, мільярди вони витрачали в Латинській Америці, і продовжують це робити. І в Африці, в США - всюди є це", - конкретизував Зеленський.

Читайте також: Польський журналіст розповів, як впливає російська пропаганда на блокаду кордону з Україною

Глава держави також додав, що Україна має власний список російських пропагандистів. Такий документ, керівництво нашої держави хоче представити на рівні ЄС - Єврокомісії, Європарламенту, лідерам ЄС, а також США.

"Йдеться про пропагандистів, а також про компанії, які мають тісні зв'язки з росіянами і які намагаються обходити санкції, цей список ми можемо передати, не знаю ще, в якому форматі, подумаємо про це", - сказав президент.

Раніше повідомлялося, що російські пропагандисти поширюють фейк, начебто у Великій Британії один із букмекерів пропонує своїм клієнтам робити ставки на те, яке українське місто наступним окупують російські війська.