UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський і Дуда підписали Декларацію про європейську перспективу України

Польща слідом за Литвою підтвердила готовність підтримувати Україну на шляху до Євросоюзу.

Президенти України і Польщі Володимир Зеленський і Анджей Дуда підписали Декларацію про європейську перспективу України. Документ засвідчив підтримку України Польщею на шляху до членства в Європейському Союзі.

«Президенти України та Польщі відзначили намір України подати заявку на членство в ЄС у майбутньому після імплементації положень Угоди про асоціацію за умови дотримання Копенгагенських критеріїв і погодилися, що Республіка Польща підтримуватиме Україну на цьому шляху», - повідомили в Офісі президента ввечері у вівторок, 4 травня.

У документі сказано, що Україна має європейську перспективу відповідно до ст. 49 Договору про Євросоюз.

Президенти України і Польщі констатували необхідність стратегічного перегляду Європейської політики сусідства та Східного партнерства, щоб гарантувати політику «відкритих дверей» для держав, що підписали з ЄС Угоди про асоціацію, мають європейські прагнення і відповідають визначеним умовами і критеріями.

У березні цього року Україна підписала аналогічну Декларацію з Литвою.

Читайте також: Зеленський: Президент Польщі відвідає в серпні саміт Кримської платформи

Під час зустрічі з Володимиром Зеленським у Варшаві Анджей Дуда повідомив, що учасники саміту НАТО, що відбудеться в червні в Брюсселі, обговорять «дорожню карту» для України.

Детальніше про те, як Київ хоче домогтися від НАТО виконання рішення Бухарестського саміту і чи вдасться Україні отримати хоча б План дій щодо членства, читайте в статті Володимира Кравченка «Обіцяного тринадцять (?) років чекають» у ZN.UA.