UA / RU
Підтримати ZN.ua

Збереження санкцій Євросоюзу проти РФ залежить від українських реформ - очільник МЗС Данії

Крістіан Йенсен вважає, що Україна повинна реалізовувати реформи вже зараз, бо немає часу для очікування.

Підтримка Євросоюзом санкційного тиску на Російську Федерацію може бути підірвана, якщо проведення реформ в Україні, пов'язаних з "мінськими домовленостями", буде неефективним.

Як пише Reuters, таку думку висловив очільник Міністерства закордонних справ Данії Крістіан Йенсен.

"Якщо Україна не проведе реформи, пов'язані з мінськими домовленостями, Європі буде дуже непросто продовжувати підтримку санкцій проти Росії", - сказав він.

"Україна повинна реалізувати реформи вже зараз, вона не може чекати", - підкреслив Йенсен.

Міністр додав, що рішення очільника Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса піти у відставку є сигналом, що Європі необхідно збільшити допомогу Україні.

Читайте також: На Заході почали говорити про скасування антиросійських санкцій - Bloomberg

Санкції Заходу проти Москви були введені в 2014 році декількома окремими пакетами через анексію Росією українського Криму, а пізніше з причини підтримки проросійських сепаратистів в Донбасі. Зокрема, в кінці липня 2014 року ЄС (а також США) ввели економічні санкції відносно Росії, що стосуються енергетичної, банківської та оборонної галузей.

Наприкінці минулого року США розширили список фізичних і юридичних осіб, відносно яких були раніше введені санкції за їх дії з дестабілізації в Україні. Рада Європейського союзу продовжила економічні санкції проти Росії до 31 липня 2016 року.

Видання "Дзеркало тижня. Україна" присвятило російсько-українському конфлікту і введенню санкцій проти РФ проект "Викрадення Європи". У рамках проведеного дослідження журналісти ZN.UA склали карту лояльності країн ЄC до Росії. Позиції кожної з 28 держав-членів враховувалися крізь призму російської агресії на сході України та окупації Криму.