UA / RU
Підтримати ZN.ua

Завтра очільники МЗС України та Угорщини зустрінуться на Закарпатті

Кулеба та Сійярто, серед іншого, обговорять забезпечення прав національних меншин.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 23 вересня зустрінеться зі своїм угорським колегою Петером Сійярто. Зустріч відбудеться на Закарпатті, повідомила пресслужба українського МЗС.

“23 вересня відбудеться спільний візит міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби та міністра зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петера Сійярто у Закарпатську область, який відвідає Закарпаття на запрошення глави МЗС України”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що Кулеба та Сійярто візьмуть участь у церемонії передачі Закарпатській області угорської гуманітарної допомоги, обговорять реалізацію домовленостей з широкого спектру українсько-угорських відносин. Зокрема сторони обговорять поглиблення економічного співробітництва, розвиток прикордонної інфраструктури та забезпечення прав національних меншин.

За результатми зустрічі Кулебо та Сійярто дадуть спільну пресконференцію.

Читайте також: МЗС викликало посла Угорщини в Україні

Раніше повідомлялося про те, що Угорщина послідовно блокує євроінтеграційні устремління України з-за освітнього закону, ухваленого в 2017 році. Згідно з новим законом, мовою освітнього процесу в навчальних закладах є українська мова.

У свою чергу заступник голови МЗС Василь Бондар у липні заявив про те, що заяви посла Угорщини в Україні Іштвана Ийдярто про те, що Будапешт зберігатиме вето на засідання комісії Україна-НАТО на рівні міністрів, поки не побачить прогресу української сторони у забезпеченні прав меншин, порушує досягнуті домовленості голів Міністерств закордонних справ.

У світі традиційної дипломатії велике значення надають символів і знаків. Їх з надлишком і в будь-якій інтерпретації можна побачити в поїздку в Будапешт глави українського МЗС Дмитра Кулеби, яку він зробив, щоб зустрітися з угорським колегою Петером Сійярто. Детальніше про це читайте в матеріалі Володимира Кравченка "Знаки уваги" для ZN.UA.