UA / RU
Підтримати ZN.ua

Заступники голів МЗС Росії і України проведуть переговори у Москві

Дискусія стосуватиметься угоди про асоціацію Євросоюз-Україна. ЄС буде брати участь у цих переговорах на правах спостерігача.

У Москві у вівторок і середу пройде дискусія з питання імплементації угоди про асоціацію Євросоюз-Україна на рівні російського і українського заступників міністрів закордонних справ, повідомив у понеділок журналістам представник ЄС на умовах анонімності.

"Ця дискусія потім продовжиться у Києві", - сказав він.

А ще через тиждень, за його словами, відбудуться консультації у Брюсселі. Співрозмовник ЗМІ зазначив, що Євросоюз, як і було з самого початку, буде брати участь у цих переговорах на правах спостерігача.

Ці зустрічі націлені на підготовку міністерських переговорів 12 вересня. У них від ЄС буде брати участь європейський комісар з торгівлі Карел де Гюхт.

Як відомо, позиція Росії щодо угоди про асоціацію України і ЄС сприяє затягуванню ратифікації документа: навіть після підписання Україною та ЄС Угоди про асоціацію вона, як і раніше, залишається серйозним подразником для Росії, приводом для погроз і шантажу. Що дуже напружує деякі європейські столиці. Донедавна вони намагалися вмовити Київ відтермінувати підписання УА. Як стверджують дипломатичні джерела ZN.UA, якби українська сторона, згнітивши серце, не погодилася на тристоронні консультації Україна-ЄС-Росія щодо реалізації Угоди про асоціацію, торжество євроінтеграції 27 червня для України не відбулося б.

Тепер європейці виснуть гирями на руках, переконуючи Київ відтермінувати ратифікацію.

У той же час, за наявною у ZN.UA інформацією, "у разі різкого погіршення ситуації" Київ має намір ратифікувати Угоду про асоціацію негайно. !zn

Читайте також:

Кабмін завершує роботу над "ратифікаційним" пакетом документів для асоціації з ЄС

ЄС закликав Україну якомога швидше ратифікувати угоду про асоціацію

Україна, Росія і ЄС зміни в Угоду про асоціацію не обговорювали