UA / RU
Підтримати ZN.ua

Заступник Пивоварського повідомив про прохання депутатів запустити "схеми"

Міністерство інфраструктури відчуває тиск, повідомив Володимир Омелян.

Заступник міністра інфраструктури Володимир Омелян заявив, що за час перебування його на цій посаді депутати Верховної Ради приходили і просили запустити схеми, які нібито були погоджені з першими особами, про це він повідомив в ефірі "Громадського".

"У мене було кілька контактів, у тому числі з депутатами Верховної Ради, які приходили і говорили: "давайте ми зараз тут запустимо фантастичну схему, яка вже погоджена з першими особами держави", - розповів Омелян.

За його словами, він неодноразово просив принести документи з підписами цих перших осіб, щоб подивитися, хто це, але, після цього ці люди зникали і продовження розмов не було.

"Насправді, сказати важко, що є "смотрящий в цьому сенсі, як це було за часів Януковича, коли був "Торговий дім " Українські залізниці" та будь-які закупівлі проходили через нього". Постійно "вистрілюють" люди сумнівної репутації, які кажуть, що тут має бути ось таким чином, бо все узгоджено", - зазначив заступник міністра.

Тим не менш, за словами Омеляна, відбуваються дивні речі, і міністерство відчуває тиск, і замість того, щоб воно ставало слабкішим, воно в окремих випадках навіть посилюється.

Омелян також додав, що це непрості народні депутати, які приїжджають на дорогих машинах. "Ці випадки були і будуть постійно, до тих пір, поки це буде безкарно", - констатував Омелян.

В якості прикладу він навів ситуацію з "Південно-Західною залізницею", яка була багато в чому показовою і для команди Пивоварського і для суспільства.

"Ми сподівалися, що винуватці в розкраданні цієї залізниці сядуть за ґрати і це стане серйозним сигналом для всіх інших. Але, на жаль цього не сталося з незрозумілих для мене причин", - зазначив він.

Крім того, Омелян заявив, що у випадку з "Південно-Західною залізницею", сам прем'єр-міністр піднімав це питання і давав чіткі вказівки суворого характеру розібратися, покарати винних, але на жаль винні не були покарані.

11 грудня на брифінгу в Кабміні Пивоварський заявив про своє рішення подати у відставку з посади міністра інфраструктури. Пивоварський назвав нереформовану бюрократичну систему і низькі зарплати членів своєї команди головними причинами, по яких він прийняв рішення про свою відставку. Також він підкреслив, що бюрократизм і нереформованість системи держуправління перешкоджають ефективній роботі міністерства.